• Hoe kan ik meedoen?

Hoe kan ik meedoen?

Ik woon in het AZC of ik ben een nieuwe Maastrichtenaar

Wij willen je van harte welkom heten in onze stad en wij willen je graag ontmoeten.

Iedereen kan en mag meedoen aan Common Carnaval. Je mag meedoen in je eentje, maar ook met andere leden van je familie of kennissen die je kent van het AZC of bijvoorbeeld de taalcursus via Vluchtelingenwerk.

Je kunt komen werken aan het maken van de kostuums of de bouw aan de wagen.

Er zijn technisch ingewikkeldere taken, maar ook simpele klusjes. (Laat je dus niet weerhouden omdat je denkt dat je iets niet kunt.) Het belangrijkste is dat we elkaar in alle nieuwsgierigheid ontmoeten en gemeenschappelijk aan Common Carnaval bouwen. De bewoners van de stad Maastricht die meedoen willen je graag alles uitleggen over de stad Maastricht en het ritueel van carnaval. Misschien spreek je nog geen (goed) Nederlands omdat je hier nog maar kort bent, dat begrijpen wij.

We proberen te zorgen voor mensen die kunnen tolken.

Je kunt je opgeven om mee te doen via commoncarnaval@hotmail.com of je kunt naar het ‘Common Carnaval hoofdkwartier ‘ komen. Het gebouw dat de Hoofdwacht heet ligt aan het Vrijthof. De Hoofdwacht dient deze carnavalsmaand als info-centrum, huiskamer en naaiatelier. Vind je bellen makkelijker? Dan mag dat via het tijdelijke Common Carnavals telefoonnummer: 0640743603.

Je kunt de Raad van 11 en Common Carnaval ook van harte ondersteunen door anderen op de hoogte te brengen over het project en het te posten op social media als facebook en twitter. Van Tasmanië tot Ijsland, New York en Brazilië, we mogen de wereld laten weten hoe trots we zijn op onze stad, carnaval en het project Common Carnaval!