Hoe kan ik meedoen?

Ik woon niet in Maastricht

Wat leuk dat je interesse hebt in Common Carnaval, ondanks het feit dat je niet in Maastricht woont! De Maastrichtenaar is van nature al trots op haar stad en het carnaval. Maar we voelen ons dubbel verguld met het project Common Carnaval! Wij willen onze tolerante levenshouding graag met anderen delen en hopen daarmee te inspireren.

Carnval vieren is een manier om vragen te stellen bij onze samenleving, onze sociale rol en de identiteit die ieder individu uitdraagt op een humoristische, respectvolle en nieuwsgierige manier. Het Maastrichtse motto dat gebruikt wordt tijdens 'Vastelaovend' (de Limburgse naam voor carnaval) is "te verbinden door Plezeer & Sjariteit, door plezier en liefdadigheid.

Nu de sociale discussie neigt naar inclusiviteit en exclusiviteit, naar het mijne of het jouwe, naar populistische oneliners in plaats van constructieve en genuanceerde dialoog, is de zoektocht naar wat "samen" betekent in "samen leven" urgenter dan ooit.

Common Carnaval is ontstaan uit een dappere poging om een rechte lijn te trekken door verschillende culturen en sociale lagen in de samenleving.

Je kunt ons idee, onze Raad van 11 op afstand ondersteunen door anderen op de hoogte te brengen over het project en over 'Common Carnaval' te posten op social media als facebook en twitter.

Van Tasmanië tot Ijsland, New York en Brazilië, wij vinden het fantastisch als iedereen weet wat er in het zuidelijkste puntje van Nederland gebeurt.

Een inwoner van Maastricht is geen inwoner van Maastricht als hij of zij je niet zou uitnodigen om mee te komen vieren en het resultaat van Common Carnaval live te komen bewonderen en meemaken. Bij deze nodigen we je dan ook van harte uit om je onder te dompelen in onze Bourgondische levenstijl en het ritueel van Carnaval. De optocht is op zondag 7 februari. Check de agenda voor de precieze tijden en data.

Je mag natuurlijk ook al eerder afreizen naar Maastricht om samen met ons de handen uit de mouwen te steken. Leuk! Dan doe je gewoon of je een Maastrichtenaar bent en klik je op de link "ik ben maastrichtenaar" 

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om mee te werken aan Common Carnaval maar wel een financiële bijdrage wil doen aan Common Carnaval, zodat wij zoveel mogelijk vluchtelingen, nieuwkomers en hun kinderen kunnen laten meedoen aan de rituelen rondom carnaval. Crowdfunding en sponsoring. 

Wij willen je in ieder geval bedanken voor het bezoeken van onze site!